Maznah's FotoPage

By: Maznah Ibrahim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[Archive]
Saturday, 8-May-2010 11:43 Email | Share | | Bookmark
Kali Pertama....

Salam Semua... hehehe... pembuka bicara....

ehem..ehem... testing.. 1.2.3...

ok...

Dulu2 punye birthday.. hanya setakat sebiji kek (hiasi aising), mee goreng sekuali, keropok sekuali, air sirap... itu dah cukup gah.. ditambah dengan dapat jemput kawan kawan 1 kelas, 1 sekolah, jiran, sepupu sepapat... dah enjoy.. senyum dh sampai ke telinga.... tapi kini, jika sambutan birthday anak2 diulangi cara kite2 dulu kala.. macam mane? bukan senyum sampai ke telinga.. muka masam mencuka, lebih masam dari cuka.. juih bibir macam leh sangkut penyangkut baju...

Dunia smakin maju, teknologi semakin pesat.. gaya hidup pun dah semakin meningkat.. anak2 pun dah semakin demand... apa tak nye, kawan baik, kawan sekelas, kawan sesekolah, kawan tmpat tusyen, kawan main2... smua kawan2 la.. semua buat birthday ikut tema.. ada tema kartun lagi.. semua ada gambar kartun kesayangan... macam yang dialami kawan baik sy... jeng.. jeng...

Ceritanya bermula 1 petang... sebagai seorang ibu yang mengandung 8 bulan... memang memenatkan bila seharian kat opis.. bawa lak kandungan kesana kesini.. kerja dari jam 9 pg hingga 5 ptg... jam lagi (trafic jam, bukan jem roti... hehehehe).. samapai je kat rumah.. sang puteri sulung dh menunggu depan pintu. macam mak guard kat opis.. punye le senyum sambil gaya malu2.. bukak je pintu kereta, terus berdesyum datang.. Ingatkan nak peluk cium.. tapi nak mengadu..
"Mummy, tadi Alesya pergi birthday Sofiah.. syok sangat. kek birthday, banner, piring, cawan, beg hadiah semua ada gambar kartun princess. . cantik tau mummy.. Mummy tengok beg hadiah ni.. macam macam ade. cantikan beg dia.. mummy tengokla Tersenyum siibu.. nak cakap ape? memang cantik pun.. "Mummy, birthday Alesya bulan depan. kite buat juga ye? Alesya nak princess juga, tapi gambar lain la.. boleh tak mummy? boleh tak?" tanya sikecil dengan gaya manja. "Dah start dah.. dari tadi memang dah agak.."getus si Mummy.

Nak jawab salah, tak jawab salah.. akhirnya demi hati sang puteri. Si Mummy menganguk sambil tersenyum.. Apa lagi dah dapat green light, terus si kecil berlari ke telefon. telefon kawan dia bagi tau, bulan depan, birthdaynya pun ada tema PRINCESS.. pening si Mummy yg mengandung.. lps bbincag dgn si Daddy, 1 masalah lak timbul.. nak cari kat mane birthday planner? terus je teringatkan kite...kui..kui...


[Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net